Pizza

Ingredienser

Fyllning 1
2 dl svarta oliver
1 st vitlöksklyfta(or)
salt
4 st Schalottenlök(ar)
2 msk olivolja
4 st sardeller
svartpeppar

Fyllning 2
1.5 msk olivolja
2 msk persilja, finhackad
1 msk timjan, färsk, finhackad
salt
200 gram Herrgård, Smakstyrka 3-6
1 st vitlöksklyfta(or)
5 st soltorkade tomater
10 st tomat(er), färska
70 gram Serranoskinka, eller parmaskinka
peppar

Gör så Här

Dela degen i 6 delar och platta ut varje del till en pizza. Lägg dem på en plåt. Sätt ugnen på 250°.

Olivfyllningen: Skala och finhacka vitlök och schalottenlök och fräs den i olivoljan utan att den tar färg. Låt svalna. Finhacka oliverna och sardellerna och blanda med löken. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tomatfyllningen: Snitta de färska tomaterna. Doppa dem i kokande vatten, cirka 10 sekunder och kyl dem sedan i isvatten. Skala, kärna ur och skär dem i grova bitar. Finhacka de soltorkade tomaterna. Skala och hacka vitlöksklyftan. Strimla skinkan. Blanda vitlök, skinka, alla tomater, timjan och persilja. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar.

Fördela olivfyllningen på pizzabottnarna och lägg sedan tomatfyllningen ovanpå. Grovriv osten och lägg den överst. Grädda pizzorna cirka 15 minuter mitt i ugnen.

Etiketter: